Zorgvisie

De zorg- en dienstverlening welke geboden wordt in woongroep Felice is afgestemd op de 12 bewoners. Omdat het belangrijk is dat deze bewoners naast hun eigen privacy ook een sociale eenheid vormen, zal in de intakeprocedure zorgvuldig geselecteerd worden op een aantal vergelijkbare ondersteuningsbehoeftes. Kleinschalig wonen biedt een voorwaarde om privacy, zelfstandigheid en keuzevrijheid gestalte te geven. Wonen in woongroep Felice kan grofweg geduid worden als samenwonen met individuele vrijheid en verantwoordelijkheid. 

De zorgaanbieders stellen zich tot doel een woonvoorziening te creëren waar het fijn is om te wonen en op bezoek te komen. De zorgaanbieders willen die zorg geven, welke bij de bewoners past. In de relatie tussen beiden moet worden gezocht naar wat nodig is en goed. Dit moet van twee kanten tot stand worden gebracht. Het kenmerkende van woongroep Felice is dan ook wederzijds respect. 

In onze visie stellen we de mogelijkheden van elk individu centraal. Er wordt gezamenlijk gekeken waar de krachten liggen, om er zo zorg voor dragen dat er balans is tussen taken en vaardigheden. Zodat ieder op zijn/haar niveau binnen een veilige context kan functioneren en kan experimenteren met nieuwe vaardigheden.

Met andere woorden:

Oog voor mogelijkheden, ondersteuning waar nodig.

 

Kwaliteit van zorg

Wij trachten naar een overzichtelijk en transparante manier van zorg- en dienstverlening. Op basis hiervan weet de bewoner wat hij/zij kan verwachten en of dit aansluit bij zijn/haar doelen, wensen en mogelijkheden.

Bewaking van de kwaliteit van zorg en ondersteuning en het blijven zoeken naar mogelijkheden ter verbetering hiervan, zien de zorgaanbieders als een belangrijke taak.

Met de aandacht voor kwaliteit wordt getoond dat op een professionele manier gewerkt wordt. Het biedt tevens de garantie dat aan de afgesproken en vereiste normen te aanzien van onder andere veiligheid, bejegening van en betrokkenheid bij de bewoner wordt voldaan.

De werkwijze van woongroep Felice zal zo transparant mogelijk zijn. Dit betekend dat waar nodig de inhoud van het dagelijks bezig zijn opschrift wordt gesteld. Mede door een hoede samenwerking en open communicatie met ouder en andere betrokkenen, zal gestreefd worden naar een optimale kwaliteit van zorg- en dienstverlening.

Indien nodig, kan in overleg met ouders/vertegenwoordigers een specialist worden ingeschakeld. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld een orthopedagoog, fysiotherapeut, logopedist of ergotherapeut.